Оголошено конкурс на здобуття Премії Верховної Ради України для молодих учених у 2021 році

Новини: Перегляди: 849

Висунення робіт на присудження Премії проводиться вченими (науково-технічними) радами закладів вищої освіти, підприємств України і т.д., у яких усі або хоча б перший вчений із колективу претендентів працює і в яких була здійснена основна частина дослідження із забезпеченням широкого обговорення, гласності й відкритості. В разі присудження Премії колективу авторів її грошова частина ділиться між ними порівну.

Під час підготовки документів необхідно враховувати наступне:

  1. На здобуття Премії можуть висуватись наукові роботи, опубліковані у закінченій формі не пізніше ніж у попередньому до їх висунення році.
  2. У конкурсі можуть брати участь молоді вчені як індивідуально, так і у складі колективу, який не може перевищувати чотирьох осіб.
  3. На присудження Премії не висуваються кандидатури, відповідні праці яких були відзначені державними нагородами України.
  4. Премія може присуджуватися автору (колективу співавторів) один раз.
  5. Вік претендентів станом на 01 квітня 2021 року має бути меншим 40 років для доктора наук, або менше 35 років, якщо вчений має вищу освіту не нижче другого (магістерського) рівня і не має наукового ступеня доктора наук.

     Постановою ВРУ від 05.02.2019 року № 2675-VIII «Про Премію Верховної Ради України для молодих учених» засновано 30 премій за отримані вагомі наукові здобутки під час проведення фундаментальних та/або прикладних наукових досліджень.

Для участі у конкурсі і розгляді на комісії Вченої ради з наукової і інноваційної діяльності: