Open menu

Координаційна зустріч в рамках Міжнародного тижня з профілактики отруєння свинцем в Україні 2022

27 жовтня 2022 р. Україна, м. Київ – Лінючева Ольга Володимирівна (декан хіміко-технологічного факультету КПІ ім. Ігоря Сікорського), Левандовський Ігор Анатолійович (доцент кафедри «Органічна хімія та технологія органічних речовин», завідувач навчально-науково-дослідної лабораторії "КПІ-СИНТЕЗ") та Павловський Денис Олександрович (Голова ГО «Агенція з хімічної безпеки») провели спільну координаційну зустріч в рамках Міжнародного тижня з профілактики отруєння свинцем в Україні 2022!!!

lin 3

В рамках зустрічі, було піднято питання щодо подальшої співпраці, направленої на мінімізацію негативного впливу свинцю на вразливі групи населення, а саме жінок, матерів та дітей.

За результатами організованого, спільно із Київською Малою академією наук, заходу, перед організаторами постало питання, як залучити учнів до Міжнародного тижня та реалізувати його з практичної точки зору, адже від учасників надійшли пропозиції саме такого характеру. В рамках онлайн-лекції були наведені приклади лабораторних досліджень, які стали основою для прийняття рішень щодо старту розробки нормативно-правових актів, які б на державному рівні регулювали наявність хімікатів в товарах широкого вжитку і в тому числі товарах для дітей.

Військові дії в країні є викликом для кожного з нас, а для дітей тим паче. Проте українська молодь незламна і потребує активних дій в напрямку досліджень, що є фантастичним індикатором української нації в питаннях освіти та просвіти.

Представниками хіміко-технологічного факультету КПІ ім. Ігоря Сікорського та Агенцією з хімічної безпеки було прийнято рішення всіляко сприяти запитам від підростаючого покоління та забезпечити їх відповідними експрес-тестами для визначення свинцю в домашніх умовах під керівництвом представників Відділення хімія та біології та Відділення екології та аграрних наук.

Про подальші спільні кроки слідкуйте на сторінках наших інтернет-ресурсів, де ми будемо поширювати наукові досягненнями нашого підростаючого покоління:
https://xtf.kpi.ua/index.php/uk/
https://www.facebook.com/ChemSafety.Ukraine
https://www.facebook.com/kyiv.man



Щорічний Міжнародний тиждень з профілактики отруєння свинцем – всесвітня ініціатива створеного у 2011 р. Глобального альянсу з відмови від застосування свинцю у фарбах (GAELP), та складається з низки заходів, що проводяться у співпраці з Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ), Програмою ООН з навколишнього середовища (ЮНЕП) та Міжнародною мережею з ліквідації забрудників (IPEN).