Open menu

Зміни в законодавстві стосовно призначення соціальних стипендій

Шановні здобувачі вищої освіти! Зверніть увагу на зміни в законодавстві стосовно призначення соціальних стипендій:

  • Постановою Кабінету Міністрів України від 16 грудня 2022 року №1496 внесено зміни до постанови від 28 грудня 2016 року № 1045 стосовно терміну дії документів під час воєнного стану.
  •  Для студентів всіх пільгових категорій виплата призначеної соціальної стипендії не припиняється, якщо у період дії воєнного стану закінчився строк дії паспорта громадянина України, який належить студенту.
    •  Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 2022 р. № 1202 «Паспорти громадян України у формі картки, строк дії яких закінчився за 30 днів до 24 лютого 2022 року та після 24 лютого 2022 року, та паспорти громадянина України зразка 1994 року, до яких не вклеєна фотокартка особи у разі досягнення нею 25- чи 45-річного віку, строк вклеювання до яких настав за 30 днів до 24 лютого 2022 року та після 24 лютого 2022 року, є документами, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України та підлягають обміну або вклеюванню нових фотокарток відповідно до досягнутого віку протягом 30 календарних днів з дня припинення чи скасування воєнного стану.
  •  Для студентів з числа дітей з інвалідністю та осіб з інвалідністю І-ІІІ групи виплата призначеної соціальної стипендії не припиняється, якщо у період дії воєнного стану закінчився строк дії медичного висновку про дитину з інвалідністю віком до 18 років або довідки медико-соціальної експертизи.
    • Для студентів з числа дітей з інвалідністю та осіб з інвалідністю І-ІІІ групи, яким соціальна стипендія надається на підставі копії медичного висновку про дитину з інвалідністю віком до 18 років або довідки медико-соціальної експертизи, за умови подання таких документів не пізніше ніж через шість місяців з дня їх видачі, у разі неможливості направлення таких осіб на повторний огляд, строк якого припав на період дії воєнного стану, виплата призначеної соціальної стипендії продовжується на строк дії або скасування воєнного стану, але не більше ніж на шість місяців після його припинення або скасування.
  •  Для студентів з малозабезпечених сімей, зміни до законодавства НЕ внесено. Тому для цієї пільгової категорії студентів для призначення соціальної стипендії оновлення довідки є обов’язковим!

Для подовження виплати соціальної стипендії студентам, яким вона була припинена на підставі закінчення терміну дії паспорта або довідки МСЕК (медичного висновку на дитину віком до 18 (16) років) ОБОВ'ЯЗКОВО потрібно звернутися до відповідальної особи за призначення соціальних стипендій на факультеті/НН інституті та написати заяву.

Більше інформації - у КПІстипендія в телеграм. У разі запитань щодо стипендії пишіть боту Відділу стипендіального забезпечення або нам. Успіхів!