Open menu

Студенти ХТФ відвідали Кременчуцькій нафтопереробний завод

 11-12 грудня Кременчуцькій нафтопереробний завод приймав студентів нашого факультету. Більше сорока майбутніх хіміків-технологів та інженерів-хіміків, що навчаються на 4 курсі бакалаврського рівня та 1-2 курсах магістерського рівня, - наочно побачили процес нафтопереробки.

Найкращі фахівці підприємства - Юрій Голич, Василь Богун, Олена Зінченко, Юрій Марцинишин, Лариса Богун  - онайомили студентів та їх викладачів з технологією та обладнанням заводу, показали на практиці те, що студенти вивчають на лекційних та практичних заняттях.  Співробітники паливної лабораторії на практиці показали студентам хід визначення температури спалаху палива для реактивних двигунів. Також гостям продемонстрували, як визначається гранична температура фільтрованості для дизельного пального. 

У центральній заводській лабораторії студентів більш за все зацікавили АРН-и (апарати ректифікації нафти) - їх здивувало, що в лабораторних умовах можливо зімітувати роботу великих технологічних установок АТ та АВТ. Кількість та складність обладнання лабораторії справило неабияке враження на наших гостей. В свою чергу, студентам вдалося приємно здивувати начальника лабораторії своїми академічними знаннями.  Під час екскурсії студенти не приховували захоплення і щиро зізнавалися, що не уявляли наскільки масштабним і складним є процес нафтопереробки. Звичайно, дуже сподобалося молодим людям робити селфі на фоні потужного індустріального пейзажу та «всіляких невідомих великих штуковин»!
 
Багато майбутніх інженерів зацікавилося можливістю працевлаштування на ПАТ «Укртатнафта». З метою інформування майбутніх спеціалістів про можливості та перспективи роботи на Кременчуцькому нафтопереробному заводі та задля популяризації професії нафтопереробника, HR-блок ПАТ «Укртатнафта» планує зробити подібні екскурсії регулярними.

kremenchug 2021